SpeedSolving Maritime

Sinds 2012 hebben ruim 1500 studenten deelgenomen aan meer dan 100 sessies. Een grote variatie aan vraagstukken uit het bedrijfsleven uit de maritieme en wind op zee sector zijn behandeld. In deze workshops gaat een multidisciplinaire studentengroep onder leiding van ervaren trainers aan de slag met een vraagstuk uit het maritieme offshore bedrijfsleven. Aan het eind van de middag worden de ideeën gepitcht. Professionals vanuit het bedrijf zijn aanwezig om kennis te delen, inhoudelijk feedback te geven en inspiratie op te doen.

Deze energieke brainstorm workshop geeft bedrijven een boost: een impuls, vol ideeën, inspiratie en mogelijkheden voor nieuwe inzichten en denkrichtingen. De studenten worden door onze frisse en creatieve methodiek uitgedaagd zich in korte tijd te verdiepen in een vraagstuk uit het bedrijfsleven en deze vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Zij maken hierbij kennis met brainstormtechnieken en multidisciplinair samenwerken.

Daarnaast helpt een SpeedSolving Maritime sessie bij het bereiken van de juiste studenten voor een meewerkstage of een afstudeeropdracht. Het team van Jules Dock Innovation zorgt voor de juiste inhoud, vertaalslag en organisatie van de SpeedSolving sessie!

Jules Dock

SpeedSolving Maritime is een programma van Jules Dock Innovation. Jules Dock Innovation ondersteunt bedrijven en organisaties te innoveren. Met onze innovatiemethode begeleiden we bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten in uiteenlopende sectoren waaronder maritiem, offshore wind, energie en maakindustrie. Tijdens innovatieprojecten werken we samen met experts en weten we complexe cases tot de kern te ontleden. In de brainstormfase zetten we creatieve technieken in waarmee in korte tijd voldoende oplossingen worden gegenereerd. Gedurende het innovatieproces onderzoeken we de economische haalbaarheid, begeleiden we bij prototyping en testing, certificeren we nieuwe concepten en ontwikkelen we een implementatie- of productiestrategie. Ook geven we workshops tijdens events waarbij we bezoekers laten ervaren hoe innovatie gestimuleerd kan worden.

Jules Dock bestaat uit de afdelingen Innovation, Composites, Development en Shaping. Jules Dock is een innovatief en veelzijdig bedrijf gevestigd te Rotterdam. De verschillende Jules Dock-ondernemingen houden zich bezig met uitdagende projecten waarbij bedrijven uit de maritieme sector vaak opdrachtgever zijn. Met een multidisciplinair team weten we vraagstukken op een integrale manier van oplossingen te voorzien en kunnen we bij verschillende fases van het innovatieproject ondersteuning bieden. Meer informatie over Jules Dock en de verschillende bedrijfsonderdelen is terug te vinden op de algemene website